Кыргызча

Наталья Никитенко: «Если тебе есть, что сказать, то мужчины к женщине прислушаются»

09:13, 19 Марта 2015

Наталья Никитенко: «Если тебе есть, что сказать, то мужчины к женщине прислушаются»

Нужны ли женщины в политике и других областях принятие решений в жизни? Вероятно, однозначного ответа на этот вопрос никто дать не сможет.

В первую очередь потому, что ответ зависит от респондента. Если этот вопрос адресовать мужчине, то вряд ли эта идея встретит поддержку, так как по превалирующему мужскому мнению женщинам там (в политике) не место. Если же спросить у женщины, то мы рискуем столкнуться со странной ситуацией. У одних этот вопрос вызовет недоумение, которое можно объяснить крайней аполитичностью, свойственной «настоящим женщинам». У других – раздражение, проистекающее из тех соображений, что грозно размахивать знаменем феминизма, ничего при этом не предпринимая, - это значит просто сотрясать воздух. У третьих – возмущение уже потому, что кто-то посмел поставить под сомнение саму возможность вхождения женщин в политику. В парламенте Швеции женщины составляют 40%, в Норвегии - 9,4%, в Финляндии - 33,5%, в Дании - 33%. Цифры очень разные. У нас женщин в парламенте немало, но большинство из них либо молчат, исполняя роль статистов, либо имеют своеобразную репутацию.

Трудящиеся женщины – вообще непростая история. Социальный портрет современной трудящейся женщины на пространстве бывшего Союза выглядит не слишком романтично для слабого пола.

Приведем усредненную статистику. Вынуждены работать 70% женщин трудоспособного возраста. Среди безработных 70% – женщины. Доля женщин в составе занятых составляет 48%.

По профессиональным занятиям женщины распределяются следующим образом: 34% – специалисты, 27% – квалифицированные рабочие и работники массовых профессий; 16% – служащие; 16% – неквалифицированные рабочие; 7% – руководители.

В последнее время наметилась тенденция к вытеснению женщин из сферы интеллектуального высокооплачиваемого труда. Самые низкооплачиваемые работы выполняют женщины. Женский труд менее привлекателен для работодателя (двойная занятость, перерывы на материнство и т.п.), но им пользуются из-за дешевизны.

Действительно, складывается впечатление о том, что там, где пахнет деньгами, властью, престижными должностями, женщин маловато.

Чтобы расставить все «хвостики» над «и», мы встретились с исключением из этого правила – Натальей Никитенко, председателем Комитета по правам человека, конституционному законодательству и государственному устройству парламента Кыргызстана.

- Наталья Владимировна, трудно ли быть женщиной в политике?

- Определенные сложности есть, вернее, есть специфика. В политике вообще непросто, знаете ли. Может женщине свойственно чуть большая эмоциональность, взгляд на проблему под чуть другим углом, но никто не снимет с женщины политика ответственности за умение анализировать, сопоставлять, думать, принимать решения.

Женская роль в политике – она просто иная, не такая, как мужская. Естественное стремление женщины гармонизировать жизнь срабатывает тут на все сто.

Ведь женская роль матери, жены, бабушки, в конце концов и желание развиваться, быть профессионалом, быть человеком, принимающим решения не обязательно конфликтуют. Но женщинам приходится сочетать множество разных социальных ролей и задач, чтобы реализовать себя полноценно в разных ипостасях.

- Приходилось ли вам сталкивать с гендерным шовинизмом? Я имею ввиду, звучало ли в ваш адрес когда-нибудь что-то вроде: «ну что ты можешь вообще, ты же женщина»?

- Напрямую – нет, конечно. Хотя, возможно, мои коллеги что-то такое иногда в уме иногда и держат (улыбается). Я не знаю. Вообще я бы сказала, что слухи о гендерном шовинизме сильно преувеличены. Все зависит от того, что ты говоришь, что предлагаешь, есть ли у тебя весомые аргументы, умеешь ли ты себя держать в руках, как преподносишь свои цели. Если тебе есть, что сказать, то мужчины к женщине прислушаются, поверьте. А если ты несешь ерунду, то к общему отторжению прибавится некая нотка из серии «что с женщины взять». Но это скорее бонус, чем шовинизм, к женщине аудитория более снисходительна.

- Что дали вам годы, проведенные в политике, как этот род деятельности сказался на формировании личности?

- Я научилась планировать свое время до минуты. Организованность – это очень ценное приобретение. Еще, как ни странно, именно в этот период я поняла, как мне важно быть хорошей матерью для своего сына, ему 5 лет сейчас. Поняла, как много для меня значит моя семья. Необходимо, чтобы эти две части жизни женщины находились в балансе, были уравновешены. Были времена, когда я с головой погружалась в работу, больше ничему в моей жизни места не оставалось. Тогда я была менее гармоничной, это точно. Теперь, стараясь как можно больше времени проводить со своим сыном и при этом выполняя очень сложную работу, я вижу, как прибывает сил, как уходит усталость, очищается сознание.

Самое главное мое приобретение за эти пять лет это мой резко расширившийся политический кругозор, многие проблемы я увидела совсем с другой стороны. Это сильно изменило мое отношение к работе, к поднимаемым вопросам, многое, что казалось легко решить, потребовало более глубокой работы, большего вовлечения, требует большой подготовительной работы.

- Это вообще возможно – сочетать успешно сложную работу и не быть для своих детей «мамой из телевизора»?

- Сложно, безусловно. Но возможно. Это требует высокой внутренней организации. Чтобы с этим справиться, надо очень хорошо понимать, что и зачем ты делаешь. При высокой мотивации справиться можно.

- Наталья Владимировна, как вы полагаете, нужны ли женщины в политике, или вы и ваши прекрасные коллеги – исключение из правил?

- Женщина в политике способна акцентировать внимание на тех социальных вопросах, тех аспектах, которые мужчины пропустят мимо внимания. Я считаю, что однородный парламент – это однобокий, неполноценный парламент. В обсуждении важных для страны вопросов должны участвовать и женщины, и мужчины.

Мне было бы трудно представить наш парламент, да и вообще парламент, без женщин или без мужчин. Мне кажется, это было бы весьма печальное зрелище. Наличие женщин в большой политике – это своеобразный индикатор, характеризующий состояние общества. Смысл жизни женщины – созидать и воспроизводить. Женщины и мужчины – две части одного целого. Поэтому для меня вопрос, нужны ли женщины в политике, закрыт, и ответ на него однозначен.

- Вы мягкий человек?

- Я миролюбивый человек. Любые конфликты я предпочитаю улаживать методом переговоров. Но если нужно стоять за какие-то принципы, идеи, ценности, то я буду стоять до конца. Я сторонник убеждения, дипломатии, а не насилия и интриг, только и всего.

- Ваши друзья – это мужчины или женщины?

- В детстве так сложилось, что играла с одними мальчишками. Сегодня лучшие подруги, те, с которыми можно говорить абсолютно откровенно и всегда есть, что обсудить – женщины, а советчики и наставники – все-таки мужчины. Среди друзей паритет, я бы сказала.

- Как вы думаете, сегодня можно говорить о том, что между мужчинами и женщинами на рынке труда наметилось противостояние?

- Я бы не сказала, что ситуация такая предвоенная. Скорее, я бы назвала это конкуренцией.

- Вы много общаетесь с молодежью, как по долгу службы, так и по прежнему опыту вашей работы. Каковы сегодняшние юноши и девушки?

- Все эти разговоры о том, что молодежь нынче не та – ерунда. Каждое новое поколение всегда более динамично. Молодежь сегодня с активной жизненной позицией, с хорошим кругозором, за счет доступа к глобальной паутине. Взгляды, способ выражать мысли, свобода в действиях и поведении отличает от предыдущих поколений, но базовые человеческие ценности остаются теми же. Хорошие, хотя и немного другие. Но в этом, наверное, и есть развитие нашей цивилизации.

Беседовала Светлана Бегунова

ВСТАВКА

Наталья Никитенко родилась 26 марта 1979 года во Фрунзе. В 2001 окончила Бишкекскую финансово-экономическую академию по специальности «менеджмент», специализация - финансовый менеджмент. В этом же году окончила Международный университет бизнеса и управления (город Москва) по специальности «менеджмент», специализация - банковский менеджмент. В 2008 получила степень магистра менеджмента в Бишкекской финансово-экономической академии. С 2001 по 2003 год – менеджер фонда «Junior Achievement Kyrgyzstan», менеджер отдела внешних связей, с 2003 по 2006 год – начальник международного отдела и центра карьеры Бишкекской финансово-экономической академии. В 2006-2010 годы – исполнительный директор ОЮЛ «Ассоциация учреждений образования EdNet» и директор ОФ «Академия высшего образования TeachEx». В октябре 2010 года по списку социалистической партии «Ата Мекен» избрана депутатом Жогорку Кенеша Кыргызской Республики V созыва. 

  

Саясатта жана чечим кабыл ала турган башка тармактарда аялдар керекпи? Мүмкүн, бул суроого так жоопту эч ким бере албаса керек.  

Биринчи кезекте, жооп респонденттен көз каранды. Эгер бул суроону эркек адамга берсе, анда бул идея колдоо табаары шектүү, анткени эркектердин көпчүлүгүнүн пикиринде аялдарга ал жакта (саясатта) орун жок деп эсептешет. Эгер аялдан сурай келсе, анда  кызыктуу ой жаралышы мүмкүн. Эгерде аталган суроо бирөөлөрдү таң калтырса, муну  «чыныгы аялдарга» тиешелүү чыныгы бейсаясаттыгы менен түшүндүрсө болот. Башкаларынын кыжырын кайнатат, анын бардыгы эч нерсе кылбай туруп, феминизмдин туусун калп эле ары бери булгалаган ойлордон улам келип чыккан, - демек бул, жөн гана куру аракет дегендик. Дагы бирлери -аялдардын  саясатка кирүү мүмкүндүгүнөн шек санап жатканы үчүн гана ачуусу келгенин жашыра албайт. Швециянын парламентинде аялдар 40%,  Норвегияда -  9,4%, Финляндияда- 33,5%,  Данияда - 33% түзөт. Сандар өтө ар түрдүү. Бизде, парламентте  аялдар аз эмес, бирок алардын көпчүлүгү же статисттердин ролун аткарып,  унчукпай отурушат, же  бир жактуу эмес кадыр баркка ээ.

Иштеген аялдар – деги эле оңой эмес тарых. Азыркы иштеген аялдын социалдык портрети мурдагы Союздун мейкиндигинде алсыз аялдар үчүн өтө эле романтикалуу эмес. 

Орточо статистиканы келтирели. Эмгекке жарамдуу курактагы аялдардын 70% иштөөгө мажбур. Жумушсуздардын ичинен  70% - аялдар. Иштегендердин курамында аялдардын үлүшү 48% түзөт. 

Кесиптик иштери боюнча аялдар төмөнкүдөй бөлүштүрүлөт: 34% – адистер,  27% – квалификацияланган жумушчулар жана жалрпы кесиптин ээлери; 16% –кызматчылар,  16% – квалификацияланбаган жумушчулар; 7% – жетекчилер.

Акыркы мезгилде аялдарды жакшы төлөнгөн интеллектуалдык эмгектен сүрүп чыгаруу  тенденциясы байкала баштады. Эң аз төлөнгөн жумуштарды аялдар аткарышат. Аялдардын эмгеги жумуш берүүчүлөр үчүн өтө жагымдуу эмес (кош ишмердүүлүк, бала багуу өргүүсү ж.б.), бирок,аз төлөнгөнү үчүн аны пайдаланып калышат. 

Чын эле, акча, бийлик, жакшы кызматтар жыттанган жерлерде аялдар азыраак.

Маселенин ток этер жерин тактоо үчүн, биз  Наталья Никитенкого жолуктук, ал Кыргызстандын парламентинин Адам укугу, конституциялык мыйзам жана мамлекеттик түзүлүш  боюнча Комитетинин төрайымы.

- Наталья Владимировна, саясаттагы аял болуу кыйынбы?

- Кандайдыр бир кыйынчылыктар бар, тагыраак айтканда, специфика бар. Саясатта негизи эле кыйын, билсеңиздер керек. Саясаттагы аялдын ролу – башкачараак, жөнөкөй, эркектердикиндей эмес. Аялдардын жашоону айкалыштырууга болгон жалгыз умтулуусу бул жерде бардык жүз пайызга иштейт. Анткени, аялдардын энелик, аялдык, чоң энелик  ролу,  негизи эле чечим кабыл алуучу адам болууга тартылуу каалоосу сөзсүз эле жаңжалдашпайт. Бардыгын өз убагында тең салмактап туруу керек.

- Гендердик шовинизм менен кагылышкан учуруңуз болду беле? Же, башка сөз менен айтканда, сиздин дарегиңизге карата,  «деги колуңдан эмне келет? Сен аялсың да» деген сөздөр айтылды беле?

- Түздөн түз – албетте, жок. Бирок, кээде менин кесиптештеримдин да ойлорунда ушуга окшогон пикирлер болуп калышы мүмкүн  (жылмаят). Мен анысын билбейм. Негизи эле, гендердик шовинизм туурасында имиштер өтө эле көбүртүп-жабыртылып кеткен деп айткым келет. Бардыгы, сенин эмне айтканыңдан, эмне сунуш кылганыңдан, сенде олуттуу аргементтер барбы, сен өзүңдү колуңа кармай аласыңбы, өз максаттарыңды кандай жеткире аласың, ушундан көз каранды. Эгер сенин айта турганың бар болсо, анда эркектер аны сөзсүз уга билишет, ишенип кой.  Эгер болбогон нерсени айта берсең, анда жалпы  пикирге, анда  «аялдан эми эмне чыкмак эле» деген нотадагы дагы бир сын кошулат. Бирок, бул шовинизм эмес,  бир жагынан бонус, аялдарга аудитория бир аз кайрымдуураак.

- Сизге саясатта өткөргөн жылдарыңыз эмне берет, ишмердүүлүктүн бул түрү жеке инсан катары калыптанышыңызга кандай таасир этти?

- Мен өз убактымды бир минутасына чейин пландаштырганды үйрөндүм. Жана эрктин күчтүүлүгү – баалуу табылгам ушул. Дагы, кандай таң калычтуу болсо да, так ушул мезгилде жакшы эне болуу мен үчүн канчалык маанилүү экенин түшүндүм, уулум азыр 5 жашта. Менин үй-бүлөм канчалык зор мааниге ээ экенин билдим. Аялдын жашоосундагы мына ушул эки бөлүгү тең салмакта болушу керек.  Бир кезде жумуш дегенде ичкен ашымды жерге коюп,  жашоомдо башка эч нерсеге орун калбаган мезгилдер да болгон. Мен ал кезде  турмушумду айкалыштыра албаптырмын. Азыр болсо, уулум менен көбүрөөк убакыт бирге болууга аракет кылам, ошол эле учурда өтө татаал жумушту да аткарып жатам, жана бул мезгилде күч топтолуп  жатканын, чарчаганым кантип кетип, акыл сезимим тазаланып жатканын көрүп турам. 

Маселелер менен темаларды терең изилдөөгө, анын түпкү маңызыга сүңгүп кирип, кырдаалдарды жана проблемаларды ар кайсы, кээде жокко чыгарылган да көз караштардан кароо адатым пайда болду.

- Татаал жумуш менен өз балдарың үчүн «телевизордогу апа» болбой, мээримдүү эне болууну айкалыштыруу мүмкүнбү?

- Албетте. Өтө кыйын. Бирок, мүмкүн. Бул өтө жогорку ички уюшкандыкты талап кылат. Сен эмнени, эмне үчүн кылып жатканыңды жакшы түшүнүшүң керек. Мотивация бийик  болгон учурда баары колуңдан келет. 

- Наталья Владимировна, сиз кандай ойлойсуз, саясатта аялдар керекпи же сиз жана сиздин кесиптештериңиз – эрежеге кирбей калгандардансыңарбы?

- Саясатта аялдар эркектер көңүл сыртында калтырып коюшкан социалдык маселелерди, аспектилерди көрө билүүгө жөндөмдүү. Менин оюмча,  бир кылка парламент – бул бир жактуу, толук кандуу эмес парламент. Мамлекет үчүн маанилүү маселелерди талкуулоодо аялдар да, эркектер да катышышы керек.

Мен  биздин парламентти, деги эле парламентти аялдар, же эркектер жок элестете да албайм.  Менин оюмча бул аянычтуу бир көрүнүш болмок. Чоң саясатта аялдардын болушу – бул  өз алдынча индикатор, ал коомдун абалын мүнөздөп турат. Аялдын жашоосунун маңызы – жаратуу жана өндүрүү. Аялдар менен эркектер – бир бүтүн нерсенин эки бөлүгү. Ошондуктан, мен үчүн аялдар саясатта керекпи деген суроо жабык, анын жообу айкын эле көрүнүп турат.

- Сиз жумшак адамсызбы?

- Мен тынчтыкты сүйгөн адаммын. Бардык жаңжалдарды сүйлөшүү жолу менен чечкенди жактырам. Бирок, кандайдыр бир принциптерге,идеяга, баалуулуктарга  туруу керек болсо,  аягына чейин турам. Мен зомбулук менен интригалардын эмес, ынаным менен дипломатиянын жактоочусумун.

- Сиздин досторуңуз – эркектерби же аялдарбы?

- Бала кезимде бир гана балдар менен ойночумун. Бүгүн болсо, бардык нерсени айта турган жана ачык сырдаша турган  курбуларым – аялдар, бирок, кеңешчилер жана акыл айта тургандар – эркектер. Достордун арасында паритет деп айтмакмын. Жада калса мен баарлашкан  эркектер менен аялдардын санын арифметикалык салыштырсак да, 50х50 болмок. 

- Сиз кандай ойлойсуз, бүгүн эмгек рыногунда аялдар менен эркектердин ортосунда каршылык пайда болду деп айтсак болобу?

- Мен муну, согуштун алдындагы кырдаал деп атамакмын. Менимче, муну атаандаштык десем туура болот.

- Сиз  кызматтык милдетиңиз боюнча да, мурдагы иш тажрыйбаңыз боюнча да жаштар менен көп баарлашасыз. Бүгүнкү улан-кыздар кандай? 

- Алар жакшы. Бүгүнкү жаштар мурдагыдай эмес деген сөздүн баары – болбогон сөз. Бир аз башкачадыр, бирок,жакшы. Мына ушунда,мүмкүн, биздин маданиятыбыздын өсүшшү жаткандыр.

Маектешкен  Светлана Бегунова

Кыстарма

Наталья Никитенко 1979-жылы  26-мартта Фрунзе шаарында туулган. 2001-жылы  «менеджмент» адистиги боюнча Бишкек финансы-экономикалык академиясын аяктаган.  Ушул эле жылы «менеджмент» адистиги боюнча Эл аралык бизнес жана башкаруу университетин (Москва шаары) бүтүргөн, адистиги – банк менеджменти. 2008-жылы Бишкек финансы-экономикалык академиясынын менеджментинин магистры даражасын алган. 2001-жылдан баштап 2003-жылга чейин – «Junior Achievement Kyrgyzstan» фондунун менеджери, тышкы байланыш бөлүмүнүн менеджери, 2003 – 2006-жылдары  - Бишкек финансы-экономикалык академиясынын эл аралык бөлүмүнүн жана карьера  борборунун башчысы. 2006-2010 -жылдары –  «EdNet  билим берүү мекемелеринин Ассоциациясы» ЮЖБ аткаруучу директору жана  « TeachEx Жогорку билим берүү Академиясы» КФ директору.  2010-жылы октябрда  «Ата-Мекен» социалисттик партиянын тизмеси боюнча Кыргыз Республикасынын  Жогорку Кенешинин  V чакырылышынын депутаты болуп шайланган. 

© Новые лица, 2014–2015
12+
О журнале Контакты Рекламодателям Соглашения и правила Правообладателям